Κινέζικο: Νουντλς με χοιρινό και λαχανικά απο τον Β.Δρίσκα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Κινέζικο: Νουντλς με χοιρινό και λαχανικά απο τον Β.Δρίσκα

Κινέζικο: Νουντλς με χοιρινό και λαχανικάΕάν θέλεις να μυηθείς στις γεύσεις της Ανατολής, δε χρειάζεται να πας μέχρι την Κίνα! Ο γνωστός σεφ και food editor Βαγγέλης Δρίσκας στο βιβλίο του Κινέζικη Κουζίνα μοιράζεται τις πιο υπέροχες αυθεντικές κινέζικες συνταγές δοκίμασέ τες. 
Νουντλς με χοιρινό και λαχανικά
 
Μερίδες 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10’- χρόνος μαγειρέματος: 25’


 
Υλικά
500 γραμμ. Νουντλς
300 γραμμ. χοιρινός κιμάς
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά
2 κλωναράκια σέλερι
2 καρότα
4 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. ρυζόξιδο
2 κ.σ. πικάντικη πάστα φασολιών
2 κ.σ. σησαμέλαιο


Εκτέλεση

Καθάρισε και κόψε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, το σέλερι και την πιπεριά. Ζέστανε στο γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι μια κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο και σοτάρισε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Άφησέ τον σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει και στη συνέχεια ρίξε τη σόγια σος, το ρυζόξιδο και την πάστα φασολιών. Κατέβασέ τον από τη φωτιά και άδειασέ τον σε μπολ. Σκούπισε το σκεύος και βάλε το στο μάτι της κουζίνας ε το υπόλοιπο σησαμέλαιο και το σκόρδο. Όταν ζεσταθεί αρκετά το λάδι, ρίξε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρισέ τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ρίξε τον κιμά και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Ετοίμασε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, ανακάτεψε με το μείγμα κιμά και λαχανικών, και σερβίρισε.



Σου άρεσε;

Σχολίασε