Πίτσα με φρέσκια Dirollo mozzarella & ντομάτα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Πίτσα με φρέσκια Dirollo mozzarella & ντομάτα

Πίτσα με φρέσκια Dirollo mozzarella & ντομάτα

Πίτσα με φρέσκια Dirollo mozzarella & ντομάτα: η light παραλλαγή στην αγαπημένη ιταλική συνταγή για πίτσα. Πίτσα με φρέσκια Dirollo mozzarella & ντομάτα
Υλικά για 2 πίτσες με διάμετρο 30 εκ. περίπου
4 μπάλες φρέσκια Dirollo mozzarella
4 ώριμες ντομάτες
2 κοφτές κουτ. της σούπας ντοματοπελτές
6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού προαιρετικά για το σερβίρισμα
αλάτι
για την ζύμη:
250 γραμ. σκληρό αλεύρι
1 ½ κουτ. του γλυκού ξερή μαγιά
περίπου 175 μλ. νερό
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. του γλυκού αλάτι
½ κουτ. της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε για 10 λεπτά με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Πλάστε την ζύμη σε μία μπάλα, αλείψτε με ελαιόλαδο και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1 ½ ώρα τουλάχιστον. Χωρίστε την ζύμη σε 2 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Αλείψτε κάθε μέρος ζύμης με ελαιόλαδο και αφήστε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.

Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο με διάμετρο 30 εκ. και αλείψτε την επιφάνεια κάθε φύλλου με ελαιόλαδο. Αφήστε να ξεκουραστούν άλλα 10 λεπτά πριν βάλετε την σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες, αλατίστε τις και βάλτε τις στο σουρωτήρι για να στραγγίσουν. Κόψτε την φρέσκια Dirollo mozzarella σε λεπτές φέτες και αλατίστε τις. Απλώστε σε κάθε φύλλο ζύμης από 1 κουταλιά ντοματοπελτέ, ραντίστε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, πασπαλίστε τον ξερό βασιλικό και μετά απλώστε σε όλη την επιφάνεια τις φέτες της ντομάτας και βάλτε επάνω την μοτσαρέλα.
Ακουμπήστε τις πίτσες σε ένα πολύ λεπτό ταψί ή σε ένα φύλλο λαδόκολας στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 230° C για 15 λεπτά περίπου (ανάλογα με το πάχος της βάσης).
Πασπαλίστε προαιρετικά τον φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.


Σου άρεσε;

Σχολίασε