Ζελέ διπλής σοκολάτας της Ντίνας Νικολάου | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Ζελέ διπλής σοκολάτας της Ντίνας Νικολάου

Ζελέ διπλής σοκολάτας της Ντίνας ΝικολάουΔροσερό και καλοκαιρινό γλυκό απο την Ντίνα Νικολάου

Υλικά για 6 μερίδες
100 γρ. κουβερτούρα (56% κακάο)
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη
15 γρ. ζελατίνη
½ λίτρο γάλα
7-8 μπισκότα  cookies σοκολάτας
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες αλλά τις κρατάμε χωριστά σε διαφορετικά μπολάκια . μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα σε δυο διαφορετικά κατσαρολάκια. Στο ένα κατσαρολάκι βάζουμε και τη ζάχαρη.  Μόλις ζεσταθεί το γάλα μοιράζουμε μέσα τη μαλακωμένη ζελατίνη. Στο μίγμα που έχει ζάχαρη βάζουμε τη μαύρη σοκολάτα ενώ στο άλλο βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά τα μίγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.σε πλαστική φόρμα αδειάζουμε το μίγμα της σοκολάτας γάλακτος και το παγώνουμε για μισή ώρα στη κατάψυξη. Προσθέτουμε το μίγμα μαύρης σοκολάτας που θα πρέπει να είναι χλιαρό,ούτε κρύο αλλά ούτε και ζεστό. Πάνω απλώνουμε τα μπισκότα που τα έχουμε κάνει πούδρα στο μούλτι. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες .αναποδογυρίζουμε το γλυκό και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.


Σου άρεσε;

Σχολίασε