ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ESPRESSO ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ESPRESSO ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ESPRESSO ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ



Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδοχή της σοκολάτας και του espresso με παγωτό...







ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. μαύρη σοκολάτα 
  • 2 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος 
  • 2 μερίδες καφέ εσπρέσο
  • Παγωτό Carte d’Or La Gelateria Σοκολάτα – Μάφιν – Βανίλια – Καραμέλα 
Για το γαρνίρισμα;
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή τρίμματα από μπισκότα ή ξηρούς καρπούς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σιγοβράζει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε όσο να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα.
Προσθέτουμε τον εσπρέσο και ανακατεύουμε.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τα ποτηράκια εσπρέσο. Ρίχνουμε «άτακτα» τη μισή ποσότητα από το ξύσμα πορτοκαλιού ή / και τρίμματα από μπισκότα ή / και ξηρούς καρπούς. 
Γεμίζουμε τα ποτηράκια με την σοκολάτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω ξύσμα πορτοκαλιού ή / και ψιλοκομμένα μπισκότα ή / και ξηρούς καρπούς. Τέλος σερβίρουμε με παγωτό.


Σου άρεσε;

Σχολίασε