Κρέμα Λεμονιού απο τον Στέλιο Παρλιάρο | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Κρέμα Λεμονιού απο τον Στέλιο Παρλιάρο

Κρέμα Λεμονιού απο τον Στέλιο Παρλιάρο 
Υπέροχη κρέμα Λεμονιου μπορούμε να την διατηρήσουμε στο ψυγείο για αρκετό διάστημα.
Με αυτή την κρέμα μπορούμε να γεμίσουμε τάρτες, σου και ρολλό.






Υλικά:
  • 250 γρ. βούτυρο LURPAK τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. κορν φλάουερ
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και τα αυγά και αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει και δέσει καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Όταν η θερμοκρασία της κρέμας φτάσει στους 60οC, προσθέτουμε το τεμαχισμένο βούτυρο και ομοιογενοποιούμε με το μπλέντερ χειρός.
Με αυτή την κρέμα μπορούμε να γεμίσουμε τάρτες, σου και ρολλό.
Μερίδες:1,5 κιλό
Χρόνος: 45΄


Σου άρεσε;

Σχολίασε