ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΔείτε μια δροσερή σαλάτα με κουσκους  για μια διαφορετική χρήση του ζυμαρικού. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσεται  την φράουλα με ντομάτα για μια δροσερή καλοκαιρινή λύσει...


ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα:

  • 200 γρ. κουσκούς
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα Δωδώνη
  • 6 φράουλες
  • 1 ματσ. φρέσκο κόλιανδρο 
  • ½ ματσ. δυόσμο
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Αλάτι
  • Ροζ πιπέρι 
Για τη σος:
  • 2 φράουλες 
  • ½ λεμόνι
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (2 εκ.)
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε και σουρώνουμε το κουσκούς. Στο μίξερ βάζουμε το λεμόνι ξεφλουδισμένο, το λάδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μέντα, 2 φράουλες και τα χτυπάμε για πολύ λίγο. Σε ένα μπολ κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κόλιανδρο, το δυόσμο, ρίχνουμε μέσα το κουσκούς και τα ανακατεύουμε. Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στη σαλάτα. Στη συνέχεια κόβουμε σε κυβάκια τη κεφαλογραβιέρα και την προσθέτουμε στη σαλάτα. Ρίχνουμε ροζ πιπέρι, τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φράουλες και φύλλα δυόσμου!


Σου άρεσε;

Σχολίασε