Το ξέρατε Το γαλλικό μανικιούρ είναι αμερικανικό! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Το ξέρατε Το γαλλικό μανικιούρ είναι αμερικανικό!


Το ξέρατε   Το γαλλικό μανικιούρ είναι αμερικανικό!Πρόκειται για το πλέον διαδεδομένο μανικιούρ στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου! Το γαλλικό μανικιούρ, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, «φοριέται» μέρα-νύχτα, από τις γυναίκες όλου του κόσμου. Όμως, έρχεται να ξεσπάσει γύρω από το όνομά του μια μεγάλη διαμάχη, αφού οι΄...
αμερικανοί μακιγιέρ υποστηρίζουν, πως η ανακάλυψή του έγινε στο Χόλυγουντ!
Σύμφωνα με το WWD, o Τζεφ Πινκ, ο οποίος ήταν διάσημος make up artist στο Λος Άντζελες, κατά τη δεκαετία του ’70, ήταν ο «μπαμπάς» της συγκεκριμένης τεχνικής. Εκείνος ήταν που τόνισε, για πρώτη φορά, τη γραμμή του νυχιού με άσπρο χρώμα, ενώ για το υπόλοιπο μέρος επέλεξε μια απαλή βάση. Μάλιστα, αναφέρεται, πως ο λόγος που τον έσπρωξε σε αυτή την ανακάλυψη, ήταν, πως έπρεπε να βρει ένα στυλ νυχιών που θα ταίριαζε σε κάθε ντύσιμο, αλλά και τις χρωματικές επιλογές των ρούχων των τηλεοπτικών αστέρων.
Αυτό, συνέβη το 1975, ενώ, τρία χρόνια αργότερα, ο Πινκ κατοχύρωσε την ονομασία του, μέσω πατέντας, με το όνομα: «Το αυθεντικό γαλλικό μανικιούρ».
Στη συνέχεια, εφάρμοσε την τεχνική αυτή στις πασαρέλες του Παρισιού. Εκεί, αγαπήθηκε ιδιαίτερα και από τα ίδια τα μοντέλα αλλά και από τους σχεδιαστές, και έτσι, έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Αυτός ήταν και ο λόγος, που έμεινε γνωστό ως «γαλλικό».



Σου άρεσε;

Σχολίασε