Μια συνταγάρα έτοιμη σε δέκα λεπτά για να εντυπωσιάσετε όποιον θέλετε! Λίγα υλικά και μια κατσαρόλα μόνο…
Χρόνος Εκτέλεσης : 10 λεπτά
Κόστος: 5.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: 4
Κόστος: 5.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: 4
Υλικά
250 γραμμάρια ρικότα
500 γραμμάρια λιγκουίνι
80 γραμμάρια καρύδια
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
80 γραμμάρια παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα με πολύ αλατισμένο νερό στο μάτι και όταν βράσει βάζουμε τα μακαρόνια μέσα και τα βράζουμε για όση ώρα λέει ο κατασκευαστής μείον ένα λεπτό.
Προσοχή όταν σουρώσουμε να κρατήσουμε μια κούπα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
Καθώς βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Στο μπλεντεράκι βάζουμε τα καρύδια το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Προσθέτουμε μέσα εκεί τη ρικότα και την παρμεζάνα, λίγο πιπέρι και χτυπάμε λίγο ακόμα ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Μόλις σουρώσουμε λοιπόν τα μακαρόνια τα ξαναγυρνάμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το πέστο… αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε για να γίνει πιο κρεμώδης η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε τρίβοντας λίγη επιπλέον παρμεζάνα και επιπλέον πιπέρι.