Η σκληρή κριτική του Γρηγόρη Μπιθικώτση για την εκτέλεση του «Άξιον Εστί» από τον Σάκη Ρούβα | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Η σκληρή κριτική του Γρηγόρη Μπιθικώτση για την εκτέλεση του «Άξιον Εστί» από τον Σάκη Ρούβα

Η σκληρή κριτική του Γρηγόρη Μπιθικώτση για την εκτέλεση του «Άξιον Εστί» από τον Σάκη Ρούβα «Καλημέρα σας! Μου ζητάνε συνεχώς από χθες να πω τη γνώμη μου, δλδ να δηλώσω αν είμαι υπέρ η κατά της εκτέλεσης του "Αξιον εστί" των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη, από τον Σάκη Ρουβά.

Σήμερα ο ίδιος ο δημιουργός, ο πολυαγαπημένος μας Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε ότι: "θεωρώ την χειρότερη εκτέλεση καλύτερη από μία απαγόρευση"...

Προσωπικά δεν θα σταθώ στη μνημειώδη πρώτη παρουσίαση του "Αξιον εστι" με αφηγητή τον Μάνο Κατράκη και ερμηνευτή τον πατέρα μου τον Γρηγόρη, γιατί έτσι κι αλλιώς ήταν είναι και θα είναι χαραγμένη βαθιά στο dna των Ελλήνων και οποιαδήποτε σύγκριση θα ήταν τουλάχιστον ανούσια..

Στην Ελλάδα του 2015 ζούμε, δημοκρατία έχουμε (υποτίθεται) και ο καθένας είναι ελεύθερος πλέον να δοκιμάζει και να πειραματίζεται.. Τα σχόλια λοιπόν δικά σας..», με αυτό το μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης σχολίασε την ερμηνεία του Σάκη Ρουβά.

Στη συνέχεια μάλιστα σε συνέχεια συζήτησής του με διαδικτυακό του φίλο επεσήμανε: «Και επειδή άκουσα πολλά σχόλια πριν την εκδήλωση του τύπου "ας το πει πρώτα και μετά κρίνουμε ", τώρα λοιπόν όπως στα πλαίσια της ελευθερίας και της δημοκρατίας μπορεί ο καθένας να πειραματίζεται στην τέχνη, έτσι και εγώ με ειλικρίνεια πιστεύω ότι θα μπορούσε να το είχε αποφύγει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ο οποίος είναι πολύ ταλαντούχος κατά τα άλλα, όχι όμως για να ερμηνεύσει Άξιον εστί σε ρόλο λαϊκού τραγουδιστή .. 


Το ερμηνευτικό αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά τον δικαιώνει. Άλλωστε και ο μεγάλος Μίκης είχε δηλώσει ότι "και η χειρότερη ερμηνεία είναι καλύτερη από την απαγόρευση" Μπράβο ωστόσο για την προσπάθεια».


Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: