Σπαγγέτι αλά νόρμα: Ένα πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί! | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Σπαγγέτι αλά νόρμα: Ένα πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί!

Σπαγγέτι αλά νόρμα: Ένα πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί!Ποιος μπορεί να πει όχι σε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών βγαλμένο από ιταλιάνικες ρετσέτες;
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος μαγειρέματος: 50΄
Κόστος: €6


Εκτέλεση
1 πακέτο σπαγγέτι
2 μελιτζάνες μεγάλες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
1 πιπεριά τσίλι, αποξηραμένη, ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι βασιλικού, φρέσκο
1 κ.γ. ξίδι λευκό
2 φλιτζ. τσαγ. πελτέ ντομάτας
½ φλιτζ. τσαγ. ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. τσαγ. ντοματίνια, κομμένα στα 4
1 1/4 φλιτζ. τσαγ. ρικότα, θρυμματισμένη
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι καθαρίστε τη μελιτζάνα από τη φλούδα της και κόψτε τη σε μικρά κομμάτια.
2. Ρίξτε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Ρίξτε τις μελιτζάνες, πασπαλίστε τις με τη ρίγανη και σοτάρετε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
3. Κατόπιν ρίξτε στην κατσαρόλα την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το μισό βασιλικό ψιλοκομμένο. Χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε, αλάτι, το ξίδι και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατέψτε και πάλι και αφήστε το μείγμα να βράσει για 10΄-15΄. Αποσύρετε από τη φωτιά.
4. Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, αλατίστε και αφήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Ρίξτε τα σπαγγέτι και βράστε τα σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία ώστε να είναι al dente. Αποσύρετε από τη φωτιά, κρατήστε λίγο από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι σε ένα φλιτζάνι και σουρώστε τα. Κρυώστε τα με τρεχούμενο νερό βρύσης και αφήστε τα να στραγγίσουν.
5. Φέρτε τα σπαγγέτι πίσω στην κατσαρόλα, προσθέστε τη σάλτσα με τις μελιτζάνες, το νερό που κρατήσατε από το βρασμό τους, τις ελιές ψιλοκομμένες και τα ντοματίνια κομμένα στα 4 ανακατέψτε και αφήστε να ζεσταθούν.
6. Αποσύρετε από τη φωτιά, μοιράστε τα σπαγγέτι σε πιάτα, πασπαλίστε μρ τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό και τη ρικότα θρυμματισμένη και σερβίρετε.



Σου άρεσε;

Σχολίασε

:ambivalent:
:angry:
:confused:
:content:
:cool:
:crazy:
:cry:
:embarrassed:
:footinmouth:
:frown:
:gasp:
:grin:
:heart:
:hearteyes:
:innocent:
:kiss:
:laughing:
:minifrown:
:minismile:
:moneymouth:
:naughty:
:nerd:
:notamused:
:sarcastic:
:sealed:
:sick:
:slant:
:smile:
:thumbsdown:
:thumbsup:
:wink:
:yuck:
:yum: