Θεραπείες spa: ξέρεις ποια να διαλέξεις; | Alla-Dalon Epirus Magazine
Ιωάννινα

Θεραπείες spa: ξέρεις ποια να διαλέξεις;

Θεραπείες spa: ξέρεις ποια να διαλέξεις;


Δες τις 10 πιο γνωστές θεραπείες που προσφέρουν τα spa και τα κέντρα χαλάρωσης, μάθε τι είναι και διάλεξε τι ταιριάζει σε σένα!
Αγιουβέρδα
Παραδοσιακό ιατρικό φιλοσοφικό σύστημα της Ινδίας, ηλικίας τουλάχιστον 3.000 χρόνων, που υποστηρίζει ότι είναι δυνατό να ζήσει κανείς για 100 χρόνια όντας απόλυτα υγιής! Η ολοκληρωμένη θεραπεία βασίζεται σε έναν εσωτερικό εξαγνισμό με διάφορες διαδικασίες (μασάζ σε όλο το σώμα με ειδικά έλαια, διαλογισμό και διατροφή με συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων και βότανα) που έχουν τις δικές τους ιδιότητες και μπορούν να επηρεάσουν τη σωματική ενέργεια και να προάγουν τη συναισθηματική και ψυχική αρμονία.
Αρωματοθεραπεία
Κυριολεκτικά σημαίνει «θεραπεία» με τη χρήση αρωματικών αιθέριων ελαίων από βότανα, δέντρα, λουλούδια. Όταν αυτά χρησιμοποιούνται κατάλληλα, συμβάλλουν στη διατήρηση της ευεξίας του οργανισμού. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται στο μασάζ, το μπάνιο αλλά και σε εισπνοές ή ψεκασμούς στο σώμα. Μολονότι η αρωματοθεραπεία είναι μια πανάρχαια ολιστική θεραπευτική μέθοδος, «ανακαλύφθηκε» ξανά περί τα μέσα του 20ού αιώνα, για να αναδειχτεί σήμερα σε βασικό κομμάτι της εναλλακτικής ιατρικής και της κοσμετολογίας.
Βοτανοθεραπεία
Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους οι οποίες είναι ικανές να θεραπεύουν μεμονωμένα συμπτώματα, η βοτανοθεραπεία, απευθύνεται ολιστικά στη σωματική, νοητική και συναισθηματική κατάσταση του χρήστη. Οι ειδικοί θεραπευτές χρησιμοποιούν όλο το σώμα του φυτού -και όχι μόνο τα εκχυλίσματα των φύλλων ή των ανθών του- για να θεραπεύσουν συνήθως πόνους των αρθρώσεων, δερματικά, πεπτικά και ορμονικά προβλήματα.
Θαλασσοθεραπεία
Ιαματικές κούρες με θαλασσινό νερό, το οποίο, ως γνωστόν, περιέχει πολύτιμα στοιχεία ζωτικής σημασίας για το ανθρώπινο σώμα, ανάμεσά τους και μικροοργανισμούς, όπως το πλαγκτόν, που αναζωογονούν και προστατεύουν από μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών και λοιμώξεων.
Κρυσταλλοθεραπεία
Ειδικοί χρωματιστοί κρύσταλλοι, που εκπέμπουν ανάλογη ενέργεια, τοποθετούνται είτε πάνω στο σώμα είτε γύρω από αυτό και τη διοχετεύουν σε ολόκληρο το σώμα, επιτυγχάνοντας παράλληλα με τη θέρμη τους μια βαθιά μυϊκή χαλάρωση.
Λεμφικό μασάζ
Πρόκειται για ένα είδος απαλών μαλάξεων κατά μήκος του λεμφικού συστήματος, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν οι ιστοί από την ακινητοποιημένη λέμφο. Βοηθά ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου παρατηρούνται πρηξίματα ελαφριάς μορφής (στα βλέφαρα, στους καρπούς, τους αστραγάλους ή όπου αλλού), ενώ εξίσου αποτελεσματικό είναι και στη «μάχη» με την κυτταρίτιδα.
Μικροδερματική απόξεση
Έτσι ονομάζεται το ιατρικό πίλινγκ προσώπου με τη βοήθεια μικροσκοπικών κρυστάλλων άλατος και μιας συσκευής αναρρόφησης, στη διάρκεια του οποίου απομακρύνονται τα στρώματα της κεράτινης στιβάδας, μετριάζοντας τις χρωστικές κηλίδες και απαλύνοντας τις μικρές ρυτίδες, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η όψη και η υφή του δέρματος.
Οξυγονοθεραπεία
Αποσκοπεί σε πρόσληψη οξυγόνου χορηγούμενου με ορό ή εισπνεόμενου σε αέρια μορφή, ακόμη και μέσω του μπάνιου, με σκοπό τη βελτίωση του κυκλοφορικού, την τόνωση των αγγείων και της επιδερμίδας αλλά και την ευεξία.
Πιεσοθεραπεία
Κινέζικο μασάζ με μια τεχνική που επικεντρώνεται στα σωστά σημεία πίεσης, εκεί δηλαδή όπου κατά τους ειδικούς θεραπευτές απελευθερώνεται η ζωτική ενέργεια, αποβάλλοντας κατ' αυτό τον τρόπο το άγχος ή τις αιτίες που μπορεί να προκάλεσαν μια ενόχληση, ακόμη και μια ασθένεια. Το βέβαιο είναι πάντως ότι χαλαρώνει το σώμα μοναδικά και καταπραΰνει τους πόνους.
Ποδόλουτρα
Μπάνια όπου χρησιμοποιούνται εναλλασσόμενα κρύο-ζεστό νερό και αιθέρια έλαια, ενώ ταυτόχρονα εκτελείται και υδρομασάζ από εκτοξευτήρα νερού, για να ενεργοποιηθεί η φλεβική κυκλοφορία.


Σου άρεσε;

Σχολίασε